martes, 29 de maio de 2012

A importancia do almorzo

Outra das mesas da nosa exposición está dedicada ao almorzo. Para nós era moi importante salientar a importancia desta primeira comida do día entre o alumnado, debido a que é a que nos dá enerxía, favorece a nosa concentración e posibilita, deste xeito, un maior rendemento escolar. Para falar deste tema escollemos o libro Los cinco se escapan de Enid Blyton, concretamente o capítulo XVII "Un disgusto para Edgar", no que se pode ler: "Os rapaces durmiron ben aquela noite, e como Tim non gruñiu estiveron seguros de que nada particular ocorrera. Almorzaron magnificamente, con lingua de porco, pan con manteiga, melocotóns en conserva e cervexa. - Estase acabando a cervexa –dixo Xulián, contrariado-. É a mellor bebida que hai. - Este foi o mellor ágape que tiven na miña vida –dixo Ana-. Realmente o mellor. Na illa Kirrin comemos moi ben. Pregúntome se os Stick farán tan boas comidas coma nós." Na imaxe podedes ver como quedou a mesa do almorzo.
Na información adicional lembramos o importante que é esta primeira comida do día e deixamos claras as diferenzas entre o full english breakfast e o almorzo continental. Quedaron claras as diferenzas culturais en canto á comida: como se pode almorzar touciño entrefebrado, ovos fritidos, salchichas, xudías brancas,... Haberá que probalo un día!!!

Ningún comentario:

Publicar un comentario