xoves, 25 de outubro de 2018

Os arquivos secretos de Escarlatina

Estas son as actividades da axenda para este libro:



G:\Escarlatina\Copia de Escarlatina_pequena.jpg
"Hoxe visitamos o mausoleo da célebre chef Escarlatina.
O seu restaurante, especializado en, ca cociña de autor, posúe tres Caveiras Defuntín,
a máxima distinción outorgada pola prestixiosa Guía Defuntín."


Os arquivos secretos de Escarlatina, Ledicia Costas
Editorial Xerais


NARRADORES:
PERSONAXES:
  • PRINCIPAIS:
  • SECUNDARIOS:
TEMPO:
ESPAZO:

A RELACIÓN DESTE LIBRO COA COMIDA:
Na páxina 44 aparece a CARTA do restaurante A Cousine de Escarlatina.
No apartado "Para empezar" hai varios pratos, a ver se es quen de dicir:
  • A que se refire con "Táboa de ibéricos con sorpresa viscosa".
  • "Ensalada de repolos pasados con lesmas da casa e crema de sapo levada a ebullición"; pero sabes o que é unha lesma?
E que é iso da "ebullición"?
  • "Ostras podrecidas escabechadas con zumes gástricos de aves variadas". Busca como se fai o escabeche ou en que consiste:
Sabes a que parte do corpo se refire co adxectivo "gástrico"? Pensa en palabras como "gastronomía", "gastroenterite" ou "gastroscopia".


No apartado "Para continuar" hai estes xantares:
  • "Steak Tartar elaborado con carnes de glúteos dos simios de cu vermello"; para empezar, que significa a palabra inglesa steak?
Que tipo de comida é un tartar?
De que lugar é orixinario o tartar?
  • "Congro macerado en augas fecais acompañado con corais de vieira do ano pasado". Sabes que tipo de animal é un congro? Podes baixar unha imaxe de internet e pegala abaixo.
E que son os corais de vieira?
E as augas fecais, que tipo de augas son?
  • "Cabeza de burro inxectada con sangue de lagarto arnal" Que fermoso é este lagarto; viches algunha vez un? Pega a continuación unha foto deste lagarto ou debúxao ti.
No apartado "Para rematar" temos:
  • "Xeado de mexo e cítricos de árbores afectadas pola peste". Escribe a continuación o nome dalgúns cítricos:
Que tipo de alimentos son?
Se imos a un restaurante, que nome reciben estes alimentos da sección "Para rematar", que se serven ao final da comida?




FAI AQUÍ A ACTIVIDADE DA PÁXINA 50 DO APARTADO "A DESPENSA DE ESCARLATINA":
En que parte da despensa de Escarlatina están estes ingredientes que precisa para as súas receitas?
  1. Lesmas maceradas:
  2. Ollos birollos etiqueta negra:
  3. Ollos comúns:
  4. Cus de mandril:
  5. Cascudas caramelizadas:
  6. Moscas verdes en vinagre:
  7. Víboras á feira:
  8. Filloas de sangue: 
  9. Sangue encebolado:
  10. Sanguinaccio dolce: 
  11. Ás de morcego churruscadiñas:
  12. Pedros recheos de cagachas: 
  13. Zurullos embutidos de bosta:
  14. Morcillas de lapa e figo:
  15. Patas de rata:
  16. Esferificación de miñocas:
  17. Dentes: arnelas, canteiros e chaveiros:
  18. Bile de porco celta:
  19. Pezuños de cabra:
  20. Riles en conserva: 

  • Cal das comidas anteriores poden comerse en realidade?
  • Que facemos moi ben os galegos á feira, e non precisamente víboras?
  • Que son as miñocas? Por que son boas para o solo?





FRASES OU COUSAS QUE ME CHAMARON A ATENCIÓN:
O PERSONAXE QUE MÁIS ME GUSTOU FOI:
E GUSTOUME PORQUE
O LIBRO EN XERAL GUSTOUME OU NON POR:
LENDO ESTE LIBRO APRENDÍN:
CAMBIARÍA DO LIBRO:

AO FINAL, QUE NOME LLE PUXECHES Á CRIATURA QUE ESCARLATINA CUSTODIA BAIXO CHAVE?

POR QUE CRES QUE A CUSTODIA BAIXO CHAVE? INVENTA ALGO SOBRE ESTE BECHO SINGULAR:

QUE SABOROSAS, PERO NOXENTAS Á VISTA, SON AS TRES RECEITAS DE ESCARLATINA. SERÁN TAN MARABILLOSAS COMO PARA CONCEDERLLE AS CAVEIRAS  DEFUNTÍN ? NON SEI, CREO QUE ESTARÍA BEN PROBALAS E XULGAR POR NÓS MESMOS. ASÍ QUE..., CAL DAS RECEITAS VAS PREPARAR TI? CONVÉN PROBALAS TODAS, NON CRES?



A MIÑA PORTADA PERFECTA DESTE LIBRO É A SEGUINTE:

Ningún comentario:

Publicar un comentario